OKI-B

Flow

Psychomotorische therapie

OKI-B


 

Ouder-Kind Interactie-beweginsspel

 

In het kort:

Voor de ontwikkeling van een kind is het belangrijk dat het een goede band heeft met zijn opvoeders. Soms verloopt het contact tussen de opvoeders en kind niet vanzelf en ervaren ze problemen in de omgang.

 

Voor wie is OKI-B geschikt?

OKI-B is een behandeling voor opvoeders en kinderen van 0 tot en met 8 jaar, waarbij de relatie door allerlei factoren niet goed verloopt. Voorbeeld relatieproblematiek en/of hechtingsproblemen.

Voor pleegouders die hun band met hun pleegkinderen willen versterken.

De doelstelling

In de spelsessies worden aan opvoeders en hun kind allerlei bewegingsvormen aangeboden die enerzijds inspelen op de relatie tussen opvoerder en het kind en anderzijds op het lichaamsbewustzijn van het kind. Door het samen spelen ontstaan er positieve ervaringen van het kind met zichzelf en de opvoeder. De bewegingsvormen zijn gebaseerd op de bewegingsmethodiek van Sherborne.

 

Aanpak:

OKI-B is een kortdurende, ervaringsgerichte behandeling door middel van bewegingsspel en video- feedback. De behandeling bestaat uit ongeveer 12 sessies waarbij gewerkt wordt met de Sherborne bewegingsvormen. De sessies worden gefilmd en de opvoeders krijgen in 3 oudergesprekken feedback aan de hand van deze opnames.

 

De behandeling kent :

- een observatiefase van 2 sessies.

- een uitvoerende fase van 8 sessies

- een afrondende fase van 2 sessies 

 

Voor uitgebreide informatie klik hier.